• "Basın, milletin müşterek sesidir."
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

ANKARA BOLU DERNEKLERİ BGC'Yİ ZİYARET ETTİ

  • Tarih

    13 Eylül 2024 Cuma

  • Kategori

    Bizden Haberler

Ziyarete, Ankara Bolu Dernekleri Fedarasyonu Başkanı Ahmet Akbaş, Ankara Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı ve Sürdürülebilir Kalkınma Dernekleri Platformu Koordinatörü Metin Alparslan, Bolu Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Eyüp Ahi, Ankara Bolulular Derneği Başkanı Haydar Çakırtekin, Ankara Bolu Girişimci Kadınlar Dernek Başkanı Aynur Arabacıoğlu katıldı.

 

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mert Minisker, ziyaretlerinden dolayı dernek başkanlarına teşekkür ederek, Ankara’da düzenlenecek olan “Bolu Tanıtım Günleri”ne cemiyet olarak  ellerinden gelen desteği vereceklerini dile getirdi.

“Ankara’da Bolu Tanıtım Günleri gerçekleştireceğiz”

BGC Başkanı Mert Minisker’in ardından,  Ankara Bolulular Derneği Başkanı Haydar Çakırtekin konuştu. Başkan Çakırtekin, Ankara’da 3 Ekim'de başlayacak olan Bolu Tanıtım Günleri hakkında bilgiler verdi. Bolu Tanıtım Günleri'nin kapsamlı bir etkinlik olacağını ifade eden Çakırtekin,  “Biz Ankara’da, Ankara Bolu Dernekler Federasyonu, Ankara Bolulular Derneği ve Sürdürülebilir Kalkınma Dernekleri Platformu olarak diğer derneklerimizi de temsilen Bolu’da bulunuyoruz. 3-4-5-6 Ekim tarihlerinde Ankara’da yapılacak Bolu Tanıtım Günleri kapsamında yürütülen çalışmaları  yürütüyoruz. Biz yıllardır Ankara’da dernekler olarak güçlü bir yapımız var. Ankara’da ki Boluluları bir araya getirmekte ve etkinlikler yapmakta baya bir yol kat ettik. Bu gücümüzü taçlandırmak amacıyla Ankara’da bir Bolu Tanıtım Günleri tertip etme kararı aldık. Türkiye’nin neresinde olursanız olun Bolu ismi geçtiği için Sayın Mülki Amirinin Valimizin izni gerekli. Bu konuda biz ilk önce Valimize Yazılı ve sözlü olarak talebimizi ilettik. Keza kendisi de hem sözel olarak hem de yazılı olarak da bu desteğini bütün kaymakamlıklara ve belediyelere iletti. Şuanda Bolu’nun bütün bileşenlerinin katıldığı bir etkinlik olacak. Bu fuar değil, fuar kapsamı daha farklı. Bir festival değil. Bir gastronomi etkinliği değil. Bolu Tanıtım Günleri.” dedi.

“Geleneksel hale getirmek istiyoruz”

Ankara’da düzenleyecekleri “Bolu Tanıtım Günleri”ni geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Ankara Bolulular Derneği Başkanı Haydar Çakırtekin, “Biz bu Bolu Tanıtım Günlerinde Bolu’nun bütün etkinliklerini, bütün kültürel değerlerini, bütün gastronomi olsun, Doğa olsun, inanç turizm olsun, buna benzer sanatsal, spor gibi tüm değerleri Ankara’da hem Bolululara, Bolu sevdalılarına ve çevremizde olan diğer Bolu’yla alakası olan kişilere aktarmak. Hatta bir mottomuz var. Ankara’da 100 binin üzerinde Bolulumuz var. Her gelen, fuara ve tanıtım günlerimize, yanında bir başkasını getirsin. Biz zaten Ankara’da bir araya gelme konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Düzenlediğimiz yemekler ve kahvaltılarda bin, bin 500 kişilik bir katılım sağlanıyor. Bizim amacımız, daha geniş kitlelere bunu anlatabilmek. Ankara’da diğer illerin bu etkinlikleri güçlü bir şekilde yapan iller var. Biz lojistik olarak Ankara’ya yakın olmamız, orada bu etkinliği gerçekleştiremiyoruz. Sebebi, burada belki bir kıvılcım eksikti. Biz burada o kıvılcımı yakmaya çalışıyoruz. 3-4-5-6 Ekim’de etkinliğimiz bittikten sonra her şey güllük gülistanlık olacak değil. Bu bir süreçtir. İlkinde biraz eksikliklerimiz olabilir. Bizim öngöremediğimiz hatalarımız olacak ama önümüzdeki yıllarda da bunu düzelterek geleneksel hale getirme konusunda güçlü bir irademiz var.” şeklinde konuştu.

“Bakan ve Bakan Yardımcılarımız gelecek”

Başkan Çakırtekin, bakan ve bakan yardımcılarının da davet edildiğini vurgulayarak, “Bolu Tanıtım Günleri'ne  Pakistan Büyükelçisinin katılımı söz konusu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, Adalet bakanımız ve Tarım ve Orman bakanımıza biz davetiyelerimizi gönderdik. Kültür bakan yardımcımızın katılması kesinleşti. Diğer bakanlarımızın da programlarına göre katılmları belli olacak” ifadelerini kullandı.


 

sponsorlarımız