• "Basın, milletin müşterek sesidir."
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Kültür & Turizm

Turizm Kenti Bolu

ABANT GÖLÜ

Her mevsimin renklerini üzerinde çok güzel bir elbise gibi taşımasını bilen Abant'ta, yaz aylarında, gölün etrafında bir hamakta ya da çimenlerin üzerinde yapılan bir öğle uykusu. Kış aylarında ise, beyaz bir görüntü eşliğinde buz tutmuş bir göl manzarası.

Yaprakların, yeşilden yavaş yavaş sarıya, ya da sarıdan yeşile dönüşü, göl üzerinde ki rengârenk nilüfer çiçekleri ve bahar aylarının güzelliklerini hiç çekinmeden umarsızca size sunar Abant.

Göl etrafını, ağaçlarda gezip duran sincaplar, kuşlar eşliğinde at binerek veya bisikletle gezebilirsiniz. Kış aylarında donmuş göl etrafında süslü faytonlarla turlamak ayrı bir zevk.

Abant Gölü Abant Dağları üzerinde oluşan doğal bir göldür. Tabiat Parkı florasına dahil 84 familyaya ait 332 cins, 66 tür, 147 alt tür, ve 69 varyete, toplam 672 takson ve 150 liken türü kaydı vardır. Bu taksonlardan 51'i endemiktir. Fauna bakımından da zengin olan bölgede endemik bir tür olan ve dünyada şimdiye kadar başka bir yerde kaydı bulunmayan 'küçük taraklı semender' bilinmektedir. 'Abant Fındık Faresi' ve 'Abant Alası' yöreye özgü endemik türlerdir. Göl çevresi su samurları için, yöre ormanları da birçok yabani hayvan ve kızıl geyikler için uygun bir yaşam alanına sahiptir.

Bu güzelliklere ulaşmak sizi hiç yormayacak. Ankara ya 1,5 saat, İstanbul'a ise 3 saatlik mesafede ulaşabileceğiniz Tem otoyolunun bittiği bir Abant sapağı vardır, burada bulunan dik bir tepeyi tırmandığınızda yaklaşık yarım saat sonra Abant'tasınız

YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI

Gürültüden uzak, doğanın sesiyle baş başa…

Orman Denizi…

Yedi göller Milli Parkı heyelanın oluşturduğu göller ile "Orman Denizi" ni andıran zengin bitki örtüsüne sahiptir. Millî park içerisindeki farklı büyüklük ve normlardaki saf kayın veya karışık (kayın-karaçam-meşe) ormanlarıyla çerçevelenmiş üst üste dizilmiş göller, Kapankaya manzara seyir terasından farklı renk-doku-tek tür çeşitliliği içerisindeki eşsiz peyzaj güzellikleri, irili ufaklı şelaleler, Karaçam Anıt Ağacı, çok sayıdaki doğal su kaynakları, geyik üretme sahası, Köyyeri tepesindeki halen kalıntıları görülen tarihi dinlenme yeri, özellikle sonbahardaki flora çeşitliliğinin sergilediği farklı renklerdeki peyzaj görüntüleri görülmeye değer özellik ve yerlerdir.

Kampçılık, günübirlik piknik, doğa yürüyüşü gibi uğraşların yanında, fotoğrafçılık için de ziyaretçilerine zengin peyzaj güzellikleri sunar.

Orman Bakanlığı'na ait misafirhane ve bungalovlarda konaklama imkânı olduğu gibi, ziyaretçiler çadır ve karavanlarda da konaklayabilirler. Amatör ve profesyonel fotoğrafçılık yapanlara da geniş kullanım imkânları sunulmaktadır.

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ

Türkiye'nin en gözde kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya ; Alp disiplini kayak ve Tur kayağı için çok uygun koşullara sahiptir. Kayaklı koşu, snowboard ve kayak merkezi Kartalkaya muhteşem çam ormanı ile konuklarını büyülemektedir.

Türkiye'de kayak denince akla ilk gelen yer olan Kartalkaya Kayak Merkezinde Aralık ayı başlarından mart ayı sonlarına kadar kayak yapılabilmektedir.

KAPLICALAR DİYARI BOLU

Bolu'da çok sayıda kaplıca yer alıyor. Bolu'da şifalı sular Küçük ve Büyük kaplıcalar olarak 2 merkez üzerinde bulunuyor. Bolu Ovası'nın güney kenarında, ormanlarla kaplı dağın eteğinde, Karacasu mevkiinde ve Kuzey Anadolu fayına bağlı olarak oluşmuş 2 kaynak yer alıyor. 1993 yılında 'termal turizm merkezi' ilan edilen bölgede Termal Otel ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi de bulunuyor.

Büyük Kaplıcanın su sıcaklığı 40-44 derece, Küçük Kaplıcanınki ise 40-46 derece. Bolu kaplıcaları siyatik, böbrek hastalığı, kadın ve cilt hastalıklarında yararlı oluyor.

sponsorlarımız