• "Basın, milletin müşterek sesidir."
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Umut DURA

Umut DURA 

Genel Sekreter

1981yılında Bolu’da doğan Umut Dura, ilk ve ortaokul eğitimini Bolu’da tamamladıktan sonra ailesinin iş durumu nedeniyle lise hayatını Samsun’da sürdürdü. Lise yıllarında Samsun’da başladığı radyo programcılığı ve sunuculuğunu 2003 yılında Bolu’ya gelerek Bolu’da Kartal FM ve Bolu FM’de sürdürdü. Hem üniversite okuyup hem de radyo programcılığı yaptığı sırada yolu Bolu’nun ilk televizyon kanalı olan Köroğlu TV ile kesişti.

 

2004 yılında Köroğlu TV Reklam departmanında başladığı gazetecilik hayatı, aynı yıl seslendirme, haber yazma, montaj ve reji işleri ile devam ederken, Köroğlu TV Haber Spikerliği yolculuğu da aynı televizyon kanalında 10 yıl kadar sürdü. Bunun yanında TV programları da yapan Umut Dura, 2008 yılı Haziran ayında Köroğlu Gazetesi bünyesinde grafiker olarak görev yapan Sadiye (Gürler) Dura ile hayatını birleştirdi.

 

‘Bir fikrim var’ diyerek Gazeteci Ertuğrul Turan ve Muharrem İşler ile ‘FikirEvi Reklam Ajansı’ adıyla reklam ajansını kuran Umut Dura, ajans bünyesinde yaklaşık 1 yıl boyunca aktüel haber dergisi olarak ‘Fikir Dergisi’ni Bolu halkı ile buluşturdu. Bu süreçte Köroğlu TV ve Gazetesi ile iş birliği devam eden Dura, tekrar Köroğlu TV ve Gazete ailesine katılarak, haber spikerliği, muhabirlik, TV programcılığı, seslendirme gibi çalışmalarına devam etti.

 

Yerel ve ulusal temalı birçok belgesel ve tanıtım filmlerinin seslendirmenliğini yapan Umut Dura, 2013 yılında İl Özel İdaresi’nde İl Genel Meclis Başkanı Basın Danışmanlığı görevine başladı ve halen bu görevine devam etmektedir.

 

21 Mayıs 2009 tarihinde Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) üyeliği başlayan Umut Dura, 2013 yılından beridir Yönetim Kurullarında görev almakta ve 2013 yılından bu yana Bolu Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterlik görevini de sürdürmektedir.

 

Umut Dura evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

sponsorlarımız