• "Basın, milletin müşterek sesidir."
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Hamza CANBAŞ

Hamza CANBAŞ 

Başkan Yardımcısı

Hamza Canbaş mesleğe, hobi olarak öğrencilik yıllarında “Karanlık Oda” çalışmaları ile başladı.

Fotoğraf tutkusu nedeniyle, 1988 yılında “Bizimle çalışırmısın” dedikleri Hürriyet Haber Ajansından gelen teklifi kabul edip gazeteciliğe adım attı.

1996 yılında, Bolu Hedef Gazetesini kurdu, 2000 yılında bu gazetede ki hisselerini devrederek Özel bir şirkette çalışmaya başladı. Ve aynı zamanda da 2001 yılında Bolu’da Yeni Hayat gazetesinde, ülke ve Bolu gündemine dair güncel yazılarını 2014 yılına kadar sürdürdü. Başta Bolu Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere pek çok Sivil Toplum Örgütünün açmış olduğu yılın “En’leri” yarışmalarında, “En iyi haber, En iyi haber fotoğrafı ve en İyi makale” dallarından ödüller aldı. Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunda görev alan Hamza Canbaş, 1990-1996 yılları arasında Genel Sekreter olarak görev yaptı. Bizim Bolu Gazetesinde güncel değerlendirme yazılarına devam eden Hamza Canbaş, 2019 yılında tekrar Bolu Gazeteciler Cemiyetinde yer aldı ve halen Yönetim Kurlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Hamza Canbaş;

2010 yılında Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (BOFSAD)’ın kurulması için çaba harcadı ve yedi arkadaşı ile birlikte 2010 yılının Kasım ayında BOFSAD’ı kurdular. BOFSAD ile birlikte pek çok “Karma Fotoğraf Sergileri” ve “Fotoğraf Projeleri” ne katıldı.

Portre olarak çektiği fotoğrafları, 2010 yılında İstanbul ve İngiltere’de eş zamanlı olarak açılan “100’de yüz” isimli Uluslararası Fotoğraf sergisinde yer aldı.2014 yılında Irak’da açılan “İnsan ve yaşam” konulu Uluslararası bir sergiye BOFSAD üyesi üç arkadaşı ile birlikte davet edildi ve bu sergide 4 eseri yer aldı.

2012 yılında BOFSAD’ın önceki dönem Başkanı Seza Vardallı ile birlikte Kelebek Gözlemciliğine ve Bolu’da bulunan türlerine tespitine yönelik fotoğraflar çekmeye başladı. Ornito Fotoğrafçısı Ergin Arar ile birlikte “Kelebekler ve Kuşlar” isimli bir sergi açarak, ‘doğanın güzellikleri’ ne dikkat çekmeye çalıştı. Hamza Canbaş, aynı zamanda Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanlığı yanı sıra fotoğraf eğitimleri de vermeye devam ediyor.

sponsorlarımız