• "Basın, milletin müşterek sesidir."
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Mert MİNİSKER

Mert MİNİSKER 

Başkan

9 Aralık 1979 yılında Ankara’da doğan Mert Minisker, ilkokulu Bolu Atatürk İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Üniversite hayatına 1998 yılında Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde başlayan Minisker, 1 yıl sonra yüksek öğrenimini iletişim fakültesinde sürdürmek için bu bölümü bıraktı. 2000 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nü kazandı. 2001 yılında sınıf birincisi olarak Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’ne yatay geçiş yaptı. 2004 yılında bu bölümden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde 2019 yılında tamamladı.

Minisker, meslek hayatına 2003 yılında o günkü adıyla Doğan Haber Ajansı (DHA) Bolu Bölge Müdürlüğü’nde stajyer olarak başladı. Vatani görevini tamamladıktan sonra DHA Bolu Bölge Müdürlüğü’nde muhabir olarak görev yapmaya devam etti. 2007 yılında Bolu’nun ilk renkli günlük gazetesi olan Bizim Bolu Gazetesi’nin kuruluşunda görev aldı. Aynı gazetenin yazı işleri müdürlüğü görevini yürüttü.

Mert Minisker daha sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde muhabir olarak çalışmaya başladı. Üniversite yönetiminin desteği ile kurulan televizyon stüdyosunda Üniversiteniz ve Yüksek Rakım programlarının yönetmenliğini yaptı. Üni Magazin Dergisi’nde editörlük, BAİBÜ Kuruluş Belgesel’inde görüntü yönetmenliği görevlerini üstlendi. Yine bu dönemde arkadaşlarıyla birlikte Bolu’nun sosyal yaşamını ele alan Bolu Aktüel adlı aylık dergiyi çıkardı.

Mert Minisker’in sinemaya olan ilgisi, Bolu’nun sahip olduğu doğal güzellikler ve doğal plato niteliğindeki dokusu, sinema sektörünün yeni merkezinin Bolu olması gerektiği fikrini ortaya çıkardı. Minisker bu inançla bölgenin ilk yapım-prodüksiyon firması olan Medyalog Yapım’ı kurdu. Bölgedeki çok sayıda kuruluşun tanıtım ve reklam filmlerini çekti. Bir çok projede yönetmen olarak görev yaptı. Seçim dönemlerinde farklı siyasi partilerin ve adayların iletişim kampanyalarını yürüttü. Çalışma alanı Bolu ve bölgesi ile sınırlı kalmadı. Ulusal kanallar için hazırlanan çok sayıda tv programı ve dizi projelerinde görev aldı.  

2015 yılında Bolu basın tarihinde bir ilk olan IVME adlı Avrupa Birliği Projesini hayata geçirdi. IVME Projesi ile Bolu'da görev yapan 35 gazeteci Almanya ve Belçika'ya gitti.  Hannover ve Brüksel'deki basın kuruluşlarını ziyaret eden Bolulu gazeteciler, proje sayesinde Avrupalı meslektaşlarıyla iletişim köprüsü kurmuş oldu. 

2016 yılında, o dönem bölgenin en büyük yayın kuruluşu Merkez TV’nin kurucu genel yayın yönetmeni oldu. Hazırladığı programlar ve yayınlar ile Merkez TV, Bolu’nun ulusal medyadaki sesi haline geldi.

2019 yılında, kendi kurduğu Medyalog Yapım'ı ortağına devrederek, Medya Bark isimli yeni bir prodüksiyon şirketi kurdu. TV Bolu haber sitesinin de sahibi olan Mert Minisker, meslek hayatına kendi medya şirketinde devam etmektedir.

2008 yılında Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ne üye olan Minisker, 2014 yılından 2022 yılına kadar BGC Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Mert Minisker, 13 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen Bolu Gazeteciler Cemiyeti Olağan Kongresi'nde BGC'nin yeni başkanı seçilmiştir. 

2009 yılında Esra Minisker ile evlenen Mert Minisker 1 çocuk babasıdır.  

sponsorlarımız